11 ilde yaşayan afetzedelerin elektrik ve doğalgaz borçlarının yanı sıra esnafların da tüm borçlarının silinmesi talebi, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında gündeme geldi. CHP'li milletvekilleri, bu afetzedelerin mağduriyetlerini hafifletmek için borçların sadece ertelenmesi değil, tamamen iptal edilmesi gerektiğini belirtti. 

BORÇLAR SİLİNSİN

CHP Kahramanmaraş İl Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, deprem nedeniyle yıkılan veya hasar gören binalara ait elektrik ve doğalgaz abonelerinin borçlarının silinmesi talebinde bulundu. Akın, sadece faturaların tahsilatının ertelenmesinin yeterli olmayacağını belirterek, depremzedelerin bu borç yükünden tamamen kurtulmaları için borçların iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Deprem mağduru vatandaşların büyük bir maddi yük altında olduğunu ifade eden Akın, bu durumun hafifletilmesi için hükümetin ve ilgili kurumların somut adımlar atması gerektiğini vurguladı. Akın, evi yıkılan ya da hasar alan vatandaşların sorunlarına derman olmak için borçların silinmesi gerektiğini belirterek, talebin bir an önce dikkate alınmasını istedi.

ESNAFIN ZARARINI HAZİNE ÜSTLENSİN

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, depremin etkilediği illerdeki esnaflar için acil bir destek paketi açıklanması gerektiğini belirtti. Başevirgen, depremin ardından zaten zor durumda olan esnafların daha da zor günler geçirdiğini ifade ederek, hükümetin bu konuda adım atması gerektiğini dile getirdi. 

Başgeviren ayrıca, esnafın borçlarının Hazine  tarafından üstlenilmesi gerektiğini söyledi.