6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Adana ve Elazığ'da hayatı durma noktasına getirdi.

Yaşanan felaketin hemen ardından deprem bölgesinde arama-kurtarma faaliyetlerinin ve  sonrasındaki çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için TBMM kararı ile üç ay süre ile OHAL ilan edildi. 

Şehirlerin harabeye döndüğü, hayatın durduğu şehirlerde görevini yapamayanlarla ilgili Bakanlıkça yapılan düzenleme bugün Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girdi.

Yürürlüğe giren karar kapsamında 8 Şubat tarihinde OHAL bölgesi ilan edilen ( Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Adana ve Elazığ) illerdeki görevini yerine getiremeyecek halde olanların, durumlarının Valilikçe tespit edilmesi kararı alındı.

Bölgede görevli Vali tarafından yapılan tespitin ardından görevini yapamayacak halde olanlar, görevini yapmış sayılacak ve ek ders ücretini alabilecek. 

Resmi Gazete'de yayımlanan, Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı tarafından ders ve ek ders saatine ilişkin esaslar yapılan düzenleme:

'' 8 Şubat 2023 tarihinde OHAL ilan edilen illerde belirtilen esaslar kapsamında görev yapmakta olanlardan, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle ek ders görevini yerine getiremeyecek durumda oldukları il valisince tespit edilenler, OHAL süresince üzerlerinde bulunan ek ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılacak.''