Kredi derecelendirme şirketi Fitch, tüm piyasaları ilgilendiren bir uyarıda bulundu. İklim değişikliğinin ülkemizde de bu sene derin etkileri olurken Fitch piyasaları gelecek yıllar için çok net uyardı.

Fitch, iklim değişikliği sebebiyle 2035'e kadar küresel şirketlerin %20'sinin kredi notlarının düşürülebileceğini bildirdi. Yapılan açıklamada 1650 adet şirkete dikkat çekerek uzun vadeli 1650 şirketin iklim değişikliğinden etkileneceğini bildirdi. 

iklim-reuters_16_9_1659440866

Fitch Kahramanmaraş depremlerinin ardından da uyarmıştı

Kredi derecelendirme şirketi Fitch, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık ve 46 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği iki büyük depremin ardından önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Kredi derecelendirme şirketi Fitch, Türk şirketlerinin iki büyük depremlerin ardından çok etkilenmeyeceğini bildirmişti. Fitch, ihracatçı şirketlerin üretim yapıları, operasyonel ağları ve diğer varlıklarının depremden ciddi bir şekilde etkilenmediğini belirterek Türk şirketlerinin kredi notlarının düşürülmeye gerek olmadığını bildirmişti. Kredi derecelendirme şirketi Fitch, bahsi geçen açıklamayı yapmasına rağmen her şey için daha erken olduğunu ve iki büyük depremin mikro ve makro ekonomik etkisinin tam anlamıyla ölçülmediğini ve ölçülebilmesi için erken olduğunu bildirdi.