Emniyet ekipleri bombacı saldırgan Albashır ile birlikte yardım, yataklık ve olaya karışan toplam 51 kişiyi de gözaltına aldı. Emniyette süren sorgu işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen terör mensubu şüphelileri dün hakim karşısına çıkartıldı.Hakım karşısında hesap veren saldırganlardan 17'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan olayın tüm boyutları ile aydınlatılması için soruşturma derinleştiriliyor. Olayla ilgili yapılan araştırmalarda, Ahlam Albashır’ın Türkiye'ye kimliklerini gizlemek için 'karı-koca' kılığında birlikte geldiği bir isim olduğu tespit edilmişti.

Soruşturmaya hız veren ekipler bu şahsın PKK/YPG’li Bilal Hassan adlı şüpheli olduğu bilgisine ulaşıldı.

Bugün edinilen bilgilere göre, saldırganın suç ortağı Bilal Hassan'ın fotoğrafına ulaşıldı.

Albashır'ı Taksim'e getiren firari

Hassan'ın saldırıdan önce Taksim'de Albashır ile birlikte keşif yaptığı, Albashır'i saldırı öncesinde Taksim'e getirdiği ve saldırının ardından Türkiye'den firar ettiği belirlenmişti.

Ayrıca Hassan'ın saldırıda kullanılan bombayı da temin eden isim olduğu taspit edildi.

Beraber keşif yaptıklarını itiraf etmişti

Albashır emniyetteki ifadesinde, firari şüpheli Bilal Hassan ile 4 ay boyunca ev ve iş dışında bir yere gitmediklerini savunarak, son 1 ayda gözaltına alınan şüphelilerden Yasir K. ile iki kere keşif amacıyla Taksim'e gittiklerini, yaya olarak da İstiklal Caddesi'nde dolaştıklarını itiraf etmişti.