6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Hatay’da ailesi ile enkaz altında kalan sosyal medya fenomeni Duymaz'a ulaşma çalışmaları ekipler tarafından devam ederken, sosyal medyaya düşen bazı iddilar olayı bambaşka bir boyuta taşıdı.

8 katlı bir binanın girişindeki enkazda kaldığı belirtilen Taha Duymaz'ın akıbeti hakkında henüz net bir bilgi olmazken,Duymaz'ın hayatını kaybettiğini iddia eden Gülben Ergen, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımda bulunmuştu:

“Günlerdir Taha’yı kurtarmaya giden ekiplerin yolda ‘ses geliyor’ mesajı ile durup ne kadar çok can kurtardığının üzerine gelen bilgi. Taha’yı kurtaramadık, yetişemedik, kaybettik ama onun yolu çok can kurtardı” 

Gülben Ergen'in söz konusu paylaşımının ardından enkaz başında bekleyen Taha Duymaz’ın ablası Semiha Duymaz, yine sosyal medya fenomeni olan CZN Burak ile video yayınlayarak iddiayı yalanladı.

 Yaşananların ardından kimileri, ailenin  genç adamın ölümünü saklayarak ilgiyi devam ettirmek istediğini iddia etti, kimileri de fenomenin hayatta olduğu ancak saklandığı söylentilerini yaydı. "Taha Duymaz'ın 2. gün öldüğü ama açıklanmadığı" şeklindeki iddiaların odağındaki aileden paylaşımlara tepki geldi.

Taha Duymaz'ın kaybının ardından sık sık sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan abla Duymaz, "Bu zamana kadar sustum acımı sizin gibi gereksiz insanlar yüzünden yaşayamıyorum. Kardeşlerim, halam, eniştem enkaz altında. Ben yabancı değilim. Benim canlarım, kanlarım, hayatlarım onlar. Burada prim kasacak, yok takipçi yok bilmem ne. Ben geldim geleli bir kere annemi görmeye gittim ne haldedir diye. Biz burada her çıkan cesede bakmaktan psikoloji anlayamazsınız onlardır diye bir umutla ya ölü ya diri ama siz bu duyguyu bu acıyı hissedemezsiniz. Bu boş konuşan saklıyor diyen klavye delikanlıları Allah size yaşatmasın." diye konuştu.

Abi Duymaz da, "Saçma sapan haberler yapmayın artık. Burada acımızı yaşayamıyoruz. Perişan durumdayız. Belki de duanıza ihtiyacımız var ama siz burada saçma sapan haberlerle bizi daha zor duruma bırakıyorsunuz." diyerek iddiların asılsız olduğunu belirtti.