Süper Lig'in 32. haftasında yaşanan heyecanlı derbide gülen taraf Fenerbahçe oldu. Sarı lacivertliler, Galatasaray'ı evinde 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe'nin golleri Miha Zajc ve Serdar Dursun'dan geldi. Kanarya bu galibiyetiyle Konyaspor'u 59 puanla geçerek 2. sıraya yükseldi. 

İsmail Kartal, Ülker Stadı'nda takımını şu ilk 11 ile sahaya sürdü:


 
Altay Bayındır; Osayi-Samuel, Kim min-Jae, Serdar Aziz, Ferdi Kadıoğlu; Miguel Crespo, Miha Zajc, İrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaş, Diego Rossi; Serdar Dursun

Domenec Torrent'in Kadıköy'deki 11'i ise şu şekildeydi:

Fernando Muslera; Omar Elabdellaoui, Marcao, Victor Nelsson, Patrick van Aanholt; Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu; Alexandru Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu, Ryan Babel, Bafetimbi Gomis

Karşılaşmaya Fenerbahçe, Galatasaray'a önde yoğun pres ile başladı. 26. dakikada sarı lacivertliler öne geçti. Osayi-Samuel'in sağdan yerden ortasına direkt vuruş yapan Miha Zajc, takımını 1-0 öne taşıyan golü attı.

İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı. İki ekip de ikinci yarıya aynı kadroyla çıktı.

68. dakikada Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Serdar Dursun'un arka direkte yaptığı kafa vuruşu ile sarı lacivertliler ikinci golünü attı.

86. dakikada Galatasaray'ın Halil Dervişoğlu ile bulduğu gol, el gerekçesiyle iptal edildi.

Orta sahaların hızlı geçildiği ve çok fazla faullerin görüldüğü kalan dakikalarda iki ekip de elindeki fırsatları değerlendiremedi ve Fenerbahçe, Galatasaray'ı Ülker Stadı'nda 2-0 mağlup etti.

Ülker Stadı'nda karşılaşmayı 43.842 taraftar takip etti.

İKİNCİLİĞE YÜKSELDİ

Bu sonuçla puanını 59'a çıkaran Fenerbahçe, haftayı 72 puanlı lider Trabzonspor'un ardında ikinci olarak tamamladı. Galatasaray ise 41 puan ile 14. sırada kaldı.

Fenerbahçe, Galatasaray'a karşı Ülker Stadı'nda iki maç aradan sonra kazandı. Kadıköy'deki son 2 maçı Galatasaray 3-1 ve 1-0'lık skorlarla kazanmıştı. Bu sezon NEF Stadı'nda oynanan ilk maçı ise Fenerbahçe geriye düşmesine rağmen 2-1 kazanmıştı.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

85' Galatasaray, Halil Dervişoğlu'nun golüyle durumu 2-1'e getirdi ancak hakem Atilla Karaoğlu, milli futbolcunun topu eliyle aldığını işaret ederek golü geçersiz saydı.

GOL | 68' Fenerbahçe, Serdar Dursun'un golüyle durumu 2-0'a getirdi. İrfan Can sağ kanattan ortasını yaptı, Mert Hakan Yandaş kafasıyla aşırdı, Serdar Dursun topu filelere gönderdi.

55' Derbide tansiyon yükseldi. Fenerbahçe atağında Mert Hakan, Marcao'nun hareketi sonrasında yerde kaldı ancak hakem devam kararı verdi. Yerde bir süre yatan Mert Hakan, daha sonra ayağa kalkarak Marcao'nun üzerine yürüdü. Nelsson araya girerek Mert Hakan'ı engelledi. Pozisyonun ardından hakem Atilla Karaoğlan Mert Hakan Yandaş'a sarı kart gösterdi.

42' Kerem Aktürkoğlu'nun şutunda Altay Bayındır gole izin vermedi.

35' Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Osayi'nin çaprazdan vuruşunda top az farkla dışarı gitti.

GOL | 26' Fenerbahçe, Miha Zajc'ın golüyle 1-0 öne geçti. Sağ kanatta Mert Hakan Yandaş, çizgiye koşu yapan Osayi'ye pasını gönderdi. İngiliz futbolcu ceza sahası dışına yerden pasını attı. Miha Zacj gelişine düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek takımını derbide 1-0 öne geçirdi.

20' Berkan Kutlu'nun ortasında Bafetimbi Gomis'ten önce Ferdi Kadıoğlu tehlikeyi uzaklaştırdı.

12' Berkan Kutlu'nun yerden ortasında Kim Min-Jae son anda araya girerek topun Bafetimbi Gomis'e gelmesine engel oldu. 

5' Fenerbahçe etkili geldi. Sağ kanattan geriye doğru kullanılan kornerde Ferdi Kadıoğlu, ceza sahasına doğru ortasını gönderdi. Serdar Dursun kafa vuruşunu yaptı, top yandan auta çıktı.