Kamudanhaber - Özel Haber 

Atama bekleyen Fen Bilimleri öğretmenleri,"Türkiye Yüzyılı" vizyonu açısından bilim ve teknolojinin önemine vurgu yaptı.


21.yüzyıl, 20.yüzyılın son çeyreğinden itibaren bilim çağı olarak anıldı.Bilimin temellerinin küçük yaşlarda okullarda başladığını belirterek Fen Bilimleri dersinin büyük bir rolü olduğuna değinildi.
Yeni Çağ Türkiyesinde atılan tüm adımların temelinde bilimin yer aldığı görülmektedir. Doktorluktan mühendisliğe bir çok meslek alanına duyulan ilgi; temelde bilime karşı sevgi ve merakla başlar. Bizler Fen Bilimleri Öğretmenleri olarak yeni yüzyılda ülkemizin çocuklarına bilim ve merak duygusu aşılayıp ülke geleceğine yön vermek istiyoruz.

Fen Bilimleri Öğretmenleri kontenjan azlığı sebebiyle branşlarında yığılmalar meydana geldiğini dile getirdi:
Son yıllarda yapılan genel atamalarda fen bilimleri branş kontenjanının payına en az yüzdelerin düstüğünü görmekteyiz. Bilim çağında Fen bilimlerine olan ihtiyacın arttığı göz önüne alınacak olunursa kontenjanların her atamada biraz daha azalması öğretmenlerimizde kaygı oluşturmaktadır.
İlköğretim kademesi temel branşlarından bir tanesi olan Fen bilimleri dersi haftalık olarak 4 saat uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra Fen Bilimleri öğretmenlerinin sorumluluğunda 2 secmeli ders daha mevcuttur. Bu dersler "Bilim Uygulamaları" ve "Çevre egitimi ve iklim değişikliği"  dir.


Fen Bilimleri dersi; robotik kodlama, STEM etkinlikleri gibi yeni nesil uygulamalar açısından büyük bir öneme sahiptir. Ayrıca öğrencilere aşılanan Milli Teknolojileri geliştirmeyi hedefleyen Teknofest gibi yarışmalara katkı sağlayan bir mihenk taşı olarak görülmektedir.Biz Fen Bilimleri öğretmenleri olarak eğitim, öğretim, bilim ve teknoloji açısından bu kadar önemli bir dersin hakettiği kontenjanın verilmesini talep ediyoruz. Bilime, geleceğe yeni neferler kazandırmak istediğimizi her koşulda dile getiriyor, her koşulda sözümüzü tutacağımızı size temin ediyoruz. Son olarak büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünde belirttiği gibi " İlim  ve fennin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının gelişmesini kavramak ve izlemek şarttır." diyerek noktalıyoruz. Sesimize ses olduğunuz için teşekkür ederiz.