ABD kasım ayı enflasyon verileri yıllık bazda %7,1'e düşerek öngörülerin altında kaldı. Bu gelişme sonrasında dolar düşüşe geçerken euro ile altın ise yükselişe geçti. Euro’daki değer artışı yaklaşık olarak 20 kuruş kadar gerçekleşirken gram altın ise 1093 lira ile bütün zamanların en yüksek seviyesini gördü. Diğer taraftan gram altın 21 lira birden artış gösterdi. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde enflasyon, enerji maliyetlerindeki düşüşün artış gösterim gıda maliyetlerini dengelemesi ile beraber kasım ayı içerisinde yavaşlama kaydetti. Piyasaların yakından takip ettikleri ABD enflasyonu, aylık bazda bakıldığında %0,1 ile öngörülerin altında kaldı. Yıllık bazda enflasyon verilerine bakıldığında ise %7,1'e geriledi.

Çekirdek Enflasyon %0,2 Oranında aartı6 Kaydetti 

Gıda ile enerji hariç diğer mal ile hizmetlerdeki genel artışı tanımlayan çekirdek enflasyon, bu dönem içerisinde aylık bazda bakıldığında %0,2 oranında ve yıllık bazda bakıldığında ise %6 oranında artış göstererek tahminlerin altında gerçekleşti. Beklentiler aylık %0,3 ve yıllık %6,1 oranında artış kaydetti. Çekirdek enflasyon böylece aylık bazda bakıldığında 1 yıldan uzun sürenin en düşük artışı ile kayıtlara geçmiş oldu. 

Altın ve Euro Yükselirken Dolar Düşüşe Geçti 

Enflasyon verilerinin beklentilerin altında ortaya çıkmasıyla beraber dolarda kısmi bir düşüş meydana gelirken altın ve Euro ise yükselişe geçti. Kararın alınmasından önce 18,64 lira seviyesinde işlem gören dolar 18,60'lara kadar gerilerken euro ise 19,66 liradan 19,85 liraya çıktı. Altının gram fiyatı ise adeta rekor derecede artış kaydetti.