Fatih Terim, İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio ile  röportajında, yıldız isimlerden, İtalya Birinci Futbol Ligi'ne (Serie A)  ve kendi teknik direktörlük kariyerine kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.
Dünya kupasının da sahibi olan Lionel Messi yi öven Fatih Terim, "İlk sırada Messi geliyor, sonra Messi, sonra Messi ve diğerleri. (Diego Armando) Maradona çok büyük bir oyuncuydu, Ronaldo da çok güçlü ama Messi'yi beğeniyorum. İsterse sahada her şeyi yapabilir." dedi.

Terim, Türkiye'de görev yapan ve iyi işler çıkaran İtalyan teknik direktör hangisi sorusuna ise "Hepsi içinde en iyi iş çıkaran (Vincenzo) Montella ve böyle iyi iş çıkarmaya devam edecek. (Andrea) Pirlo ve (Francesco) Farioli'yi de beğeniyorum." dedi.

NAPOLİ
Napoli ve Napoli Teknik Direktörü Luciano Spalletti'nin bu sene ki performansları hakkında  yorum yapan Terim, "O benim büyük dostum. Ona sevgim ve saygım var. Bu yıl çok güçlüler ve umuyorum ki sonuna kadar götürebilirler ve kazanırlar. Şampiyonluk mücadelesinde Napoli’yi tutuyorum. Floransa benim ikinci evim, Milan'da da çalıştım ama Napoli'yi destekliyorum." değerlendirmesi yaptı.

Terim, 3 italyan futbol kulübünün UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığını dile getirerek, "Bazıları, İstanbul'daki finale gelebilir. Umarım Spalletti ile Napoli gelir." dedi.

GERİ DÖNÜŞE YEŞİL IŞIK
Teknik direktörlüğe geri dönüğ dönmeyeceğinin sorulması üzerine Fatih Terim, "Bilmiyorum. Sadece İtalya'ya değil, iyi bir teklif ve güzel proje olması halinde (teknik direktörlüğe) geri dönmeye hazırım. Diğer şeyler beni ilgilendirmiyor." cevabını verdi.