Hapis kararı Ekrem İmamoğlu cephesinde adeta sevinçle karşılandı. Öyle ki Cumhurbaşkanlığı adaylığında ismi o kadar ön plaka çıktı ki adaylığa kesin gözüyle bakılıyor.

FATİH PORTAKAL'DAN TERS KÖŞE

Fatih Portakal gündeme ve Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası hakkında açıklamalarda bulundu. Diğer herkesin aksine ters köşe yapacak bir iddia attı ortaya.

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı belli oldu söylentileri hızla yayılırken, Fatih Portakal durumun farklı olabileceğini dile getirdi.

Fatih Portakal, İmamoğlu'nun yaşının henüz genç olmasına ve muhalefetin anayasa taslağına eklediği "Cumhurbaşkanı 7 yıl görev yapar ve görevi sona eren bir cumhurbaşkanı, seçimle gelinen siyasi bir görev üstlenemez" maddesine vurgu yaptı.

İşte tam da bu sebeple İmamoğlu'nun kendi isteğiyle aday olmayacağını öne süren Portakal, CHP'nin yeni genel başkanını da duyurdu.

Fatih Portakal, "İmamoğlu'nun önü çok çok açıldı, cumhurbaşkanı adayı olmasa bile CHP'deki Genel Başkanlık koltuğu bundan sonra Ekrem İmamoğlu'ndadır. Bu artık net bir şekilde ortada." dedi.