Dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK üyelerini tanıtmasını ardından değerlendirmede bulunan Fatih Portakal, çok konşulacak sözlere imza attı.

Seçim sonuçlarının ardından birçok partili gibi Ekrem İmamoğlu'nun da Kılıçdaroğlu'nun istifasını isteyen isimlerden biri olduğunu söyleyen Portakal, İBB Başkanının Kılıçdaroğlu ile arasındaki baba-oğul ilişkinin bittiğini söyledi.

Seçimlerin ardından iki defa görüşen ikilinin  arasında esen sert rüzgarlara dikkati çeken Fatih Portakal, İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na karşı bayrak açabileceğini söyledi. 

Daha önce hiç dile getirilmeyen bir ihtimale de dikkati çeken Fatih Portakal, Ekrem İmamoğlu'nun parti kurma çalışması da olduğunu söyledi. Çok konuşulacak sözler kullanan Portakal, açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

"İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında sabah kahvaltısı sonrası ipler atılmış artık. Baba-oğul ilişkisi sona erdi. Ekim ayında bir Kurultay ve bekleniyor. İmamoğlu bayrak açabilir. Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkabilir. Ancak Kılıçdaroğlu delege yapısını uzun yıllardır konsolide ettiği için kazanması zor ihtimal. Partisinde bir devrimi gerçekleştirebilir mi? Örgütü eline almış bir genel başkandan söz ediyoruz."

CHP kulislerinde neler oluyor? Özgür Özel hangi kritik ismin istifasını istedi? CHP kulislerinde neler oluyor? Özgür Özel hangi kritik ismin istifasını istedi?

Diğer ihtimal İmamoğlu’nun parti kurma çalışması. Bunun hesabının yapıldığı söyleniyor. Siz seçimlere katılıp, ‘Yıllardır bu koltukta oturuyor’ diye suçladığınız kişiyi gönderemiyorsunuz, kazanamıyorsunuz CHP’nin koltuğunda oturmaya devam ediyorsunuz. Size umut bağlamış insanlardan özür bile dilemiyorsunuz insanlardan 'Sizi yüz üstü bıraktım' diye. Ama muhafeletin koltuğunda oturmaya devam ediyorsunuz. Can Atalay’ın hakkını savunacağım’ diyorsunuz. Siz daha bizim oyumuzun hakkımızı savunamıyorsunuz. Kim inanır artık size kimse inanmaz. Tatlı şekilde sürdürdünüz sevgi dilini kullandınız. Gitmesini de bilin. Gitmeniz gerekiyor değişim o yüzden şart. Ama Kılıçdaroğlu'nun gitmesini tahmin etmiyorum"