Seçim sandığına gidilmesine sayılı günler kala  Düzce'de çekilen bir fotoğraf karesi gündem yarattı. 14 Mayıs seçimleri için Cumhur İttifakı'na destek vereceklerini açıklayan Yeniden Refah Partisi'nin seçim minibüsü üzerindeki milletvekili adayı fotoğrafları arasında bulunan kadın adayın görseli karartıldı. Tepki yağan görüntünün ardından konuyla ilgili açıklama Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan geldi.

İmamoğlu'na Hapis İstemli Davada, Mahkemeden Yeni Karar! İhaleye Fesat Karıştırmaktan Yargılanıyordu İmamoğlu'na Hapis İstemli Davada, Mahkemeden Yeni Karar! İhaleye Fesat Karıştırmaktan Yargılanıyordu

Erbakan, partisinin yıpratılmasına karşı bir operasyon olduğunu belirterek, Yeniden Refah Partisi olarak kadın adaylara karşı herhangi bir sansür politikalarının olmadığını söyledi.

Düzce'deki seçim aracında kadın adayın fotoğrafının kullanılmamasının adayı tercihi olduğunu vurgulayan Erbakan, şu ifadeleri kaydetti:

"Araçta fotoğraf kullanılmaması Milletvekili adayı olan hanımefendinin kendi tercihi. Yani bizim oradaki teşkilatımız, il başkanımız veya diğer erkek adaylarımız 'bu hanımefendinin resmi olmasın' diye bir talepte bulunmuyor. Hanımefendisi kendisi ‘benim resmi olmasa’ diye talepte bulunuyor. Orada da kendisinin bu kişisel talebine, tercihine, hassasiyetine saygı gösterilmiş. Bazı çevreler tarafından bu olayın maksatlı olarak büyütülmektedir. Parti bünyesinde 60'tan fazla kadın adayımız var. Düzce dışında hepsinin fotoğrafları, afişlerde, pankartlarda, seçim araçlarında var. Bizim parti olarak hanımların resmini basmayalım diye bir iddiamız ve talebimiz yok. Zaten seçildiği zaman mecliste görev yapacak. Meclis kürsüsüne çıkıp konuşacak, yani gayet doğal bir şey, fotoğrafın olmaması gibi bir talebimizin olması söz konusu değil. Tabii maksatlı olarak maalesef belli çevreler tarafından Cumhur İttifakı'nın yıpratılması, Yeniden Refah Partisi'nin yıpratılmasına ilişkin bir operasyon. Dediğimiz gibi bizim böyle bir uygulamamız, politikamız veya talebimiz kesinlikle yok. Diğer bütün kadın adaylarının fotoğrafları her yerde var.”