YSK'nın seçim takvimin ilan etmesinin ardından AK Parti heyeti ile bir araya gelen Yeniden Refah Partisi ittifaka katılmak için 30 maddelik bir şart metni sunmuş, sunduğu maddeler içerisinde yer alan ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesini içeren 6284 sayılı kanuna ilişkin düzenleme yapılmasına dair ibare kamuoyunun gündemine bomba gibi düşmüştü. Söz konusu madde sebebiyle eleştirilen odağına yerleştirilen Yeniden Refah Partisi geçtiğimiz hafta seçimlere hiçbir ittifak ile beraber ile girmeyeceklerini, genel başkanlarının cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklamıştı. 

Hatta cumhurbaşkanlığı adaylığı için 60 bin imzayı aşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan geçtiğimiz gün sürpriz bir kararla adaylıktan çekilerek, Cumhur İttifakı'na katıldıklarını açıkladı.

Dün akşam TRT Haber'e konuk olan Erbakan, Cumhur İttifakı'na katılma gerekçesini ise şu sözlerle açıkladı:

''Bir iktidar düşürülsün ondan uzaklaşılsın diye siyaset yapmıyoruz. Projelerimiz var planlarımız var bunlar yapılsın diye uğraşıyoruz. Bunları başka partiler yapmasın biz yapalım gibi bir inadımız da hiç olmadı.

 Prensiplerimiz dediğimiz mutabakata vardığımız maddeler bizim yıllardır ana söylemlerimiz.

Sayın Cumhurbaşkanı ile prensipler konusunda uzlaştık. Böyle bir adım attık.

 Cumhur İttifakı'nın iktidarı kazanması halinde bu mutabakatın olması için çaba göstereceğiz sözünü aldıktan sonra böyle bir inat peşinde olmamız mümkün olmaz. Bu seçimle beraber inşallah Meclis'e girip bunların takipçisi olacağımızı umut ediyoruz.

'Ülkemizin 60-70 yıl sonra yeniden CHP zihniyetine teslim edilmesine vesile oldunuz' suçlamasına muhatap olmak istemedik.

 Milli görüş çizgimizle Millet İttifakının görüşü taban tabana zıt. Millet İttifakıyla ilgili bizim eleştirilerimiz uzun zamandır var. Millet İttifakı'na dahil olmak bu bakımdan mümkün değil.''