Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler 10 ilimizde de binlerce binanın yıkımına sebebiyet verdi. Arama kurtarma çalışmaları ve yardım faaliyetleri yaklaşık 10 gündür devam etmektedir.Toplanan milyarlarca bağıştan deprem bölgesine 1 yıl içinde ev yapımı sözü verilirken gazeteci Fatih Altaylı bu konuya dair açıklamalarda bulundu.

Hükümetin uygulayacağı politika üzerine yazı yazdı .

Altaylı,"Depremin ardından iktidar en iyi bildiği işi bir kez daha yapmaya hazırlanıyor. İhale. Yıkılan kentleri hızla yeniden kurmak, kurtarma ve müdahaledeki gecikmeyi, konutları yeniden yapmayı öne çekerek unutturmak istiyor belki. Ama daha geçici yerleşim, çadır, konteyner kent bile kurulmamış ve insanlar hala sokaklarda iken “Konut yapacağız” demeye başladılar" açıklamalarını yaptı ve ekledi :
"Üstelik tam da istedikleri gibi yapılır bu ihaleler. Aciliyetten davet usulü ile. Kampanya ile aldıklarını davet usulü ihale ile geri verirler. Ancak bu deprem öncesi ve sırası yanlışlarına deprem sonrası uzun vadeli yeni bir yanlış eklemekten başka bir işe yaramaz." açıklamalarında bulundu.