HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Kız Kulesi ile ilgili iddialara ilişkin olarak, "Her ne kadar AK Parti döneminde restorasyon denilince herkesi bir korku alıyorsa da, Kız Kulesi ile ilgili dün çıkan söylenti kadar abuk bir iddia hiç olmamıştı." yorumunu yaptı. 

Altaylı yazısında, "Dünün geyiği “Kız Kulesi'ni çalmışlar”dı. Boğaz’ın girişindeki 900 yıllık süsü. Sosyal medyada yazılanları okuyunca bakayım bir dedim. Benim evden uzak da olsa görülüyor kule. Önce çıplak gözle, sonra evdeki antika dürbünle baktım. Belli ki, restorasyon için çevresini kapatmışlar.Söküp taşıyacak olsalar bu işi yapabilecek tek uzmanlığın sahibi Galatasaray’dan sınıf arkadaşım. Böyle bir halt yemiş olsa haberimiz olur. Belli ki, tamirat yapılacak.Zaten ilk değil. Daha önce de onarıldı. 1995 yılında Klassis Otel'in sahibi Hamoğlu grubuna onarım karşılığı 49 yıllığına kiralanmış, esaslı bir tadilattan geçmişti. Güzel de olmuştu. Hamoğlu burada bir de lokanta açtı lakin bildiğim kadarı ile pek iş yapmadı. Birkaç yıl önce de Hamoğlu Grubu buradaki haklarını satışa çıkarmıştı. Sonrası ne oldu bilmiyorum lakin anlaşılan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na geçmiş olmalı ki onların yaptığı bir “restorasyon” başlamış." ifadesini kullandı. 

Altaylı şunları kaydetti:

"Her ne kadar AK Parti döneminde restorasyon denilince herkesi bir korku alıyorsa da, Kız Kulesi ile ilgili dün çıkan söylenti kadar abuk bir iddia hiç olmamıştı. Ama her ne hikmetse milyonlar bunu inandı. Ciddi ciddi adamlar birbirine bunun gerçek olup olmadığını sordu. Ee, atalarımız boşuna dememişler “İftiradan korkma lakin yakışanından kork” diye."