Altaylı, ekonominin kışın göstereceği performansın seçim sonuçlarında etkili olacağını, muhalefet partilerinin aşırı rahatlığının asap bozduğunu söyledi. Vatandaşlık verilen göçmenlerin sayısının ne kadar olduğunu ve Türkiye'nin kaderini belirleyecek seçimlerde oy kullanacağı konusunun seçmeni tedirgin ettiğini vurguladı. 

Fatih Altaylı'nın ilgili yazısı:

 "Ekonominin bu kış göstereceği performans seçim sonuçlarında etkili olacak.Olan biten bunca acayipliğe, siyasi zigzaglara, yönetim hatalarına rağmen seçim sonuçlarının hala ve hala birkaç ekonomik veriye bağlı olacak olması da Türkiye’nin dramı. Hâlâ en önemli olan şey Süleyman Demirel’in hep vurguladığı gibi tencere. İlke falan palavra. Bunun farkında olmayan taraf ise başta anası olmak üzere 'muhalefet'. Tabii muhalefetin farkında olmadığı tek şey tencerenin önemi değil. Kamuoyunun, muhalif seçmenin tedirgin olduğu pek çok hususta başta ana muhalefet olmak ise muhalefet partilerinin aşırı rahatlığı asap bozuyor. Bunların en önemlisi seçim güvenliği ve seçmen kütükleri." 

"Vatandaşlık verilen göçmen sayısının kaç olduğu, para ile satılan vatandaşlıkların sayısının nereye ulaştığı ve ne kadar yabancının, pek çoğumuza göre Türkiye’nin kaderini belirleyecek bu seçimlerde oy kullanacağı konusu seçmeni tedirgin ediyor.

Bir yanda bazı siyasetçilerin verdiği 2 milyona yaklaşan sayılar hatta Ümit Özdağ’ın seçime kadar 3 milyon göçmene vatandaşlık verilerek seçmen haline getirileceği iddiası.

Diğer yandan son derece “rahat” bir görüntü sergileyen ana muhalefet liderinin “Abartmayın. 400-500 bin gibi rakam söz konusu değil. Çok daha altında” diyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir yıl önce verdiği sayıları kabullenmiş tavrı.

Özdağ’ın sayıları abartılı olabilir ama nüfus idarelerine ve noterlere gittiğiniz zaman Kılıçdaroğlu’nun verdiği sayıların da “izansız” ve “dayanaksız” olduğunu hissediyorsunuz.

Tabii ana muhalefetin sandıklar ile ilgili tek zafiyeti yabancı seçmen sayısında değil.

Ana muhalefet, bu seçimde ilk kez oy kullanacak seçmen sayısını önce 6,3 milyon olarak açıkladı. Sonra bu sayıyı 7,5 milyona çıkardı. Son olarak da 6,5 milyona düşürdü.