CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Baykal'ı ziyaret etmesinin ardından paylaşılan fotoğraf bir anda gündem olmuş ve eleştirileri de beraberinde getirmişti. İlgili görüşmede Deniz Baykal'ın Kılıçdaroğlu'na kızı Aslı Baykal'ın CHP'den milletvekili yapılması için ricada bulunduğu şeklinde iddialar ortaya atılması üzerine Gazeteci Altaylı, görüşmeyi ve iddia edilen ricayı sert eleştirdi.

Fatih Altaylı'nın ilgili yazısı ise şu şekilde:

"CHP’yi, CHP’lilerin gözünde bile daha antipatik hale nasıl getiririm arayışında olduğuna inanmaya başladığım Kemal Kılıçdaroğlu, arayışına Deniz Baykal’ın evinde devam etmiş

Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bir tek, 'ricada bulunmuş'. 'Kızımı milletvekili adayı yapın' demiş.

Hani şu CHP üyeliğinden büyük gürültü ile istifa edip, AK Parti’ye katılacağı iddia edilen kızının. Hani şu parti parası ile satın alınan Halk TV’yi satıp, parasını cebe attığı iddia edilen kızının.

Bir an düşündüm, acaba Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu ile Erdoğan’ı karıştırdı da böyle bir talepte mi bulundu diye. Öyle ise yaşa vereceğim konuyu.

Yok gerçekten konuştuğu kişinin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu bile bile böyle bir şey istediyse kesin emin olacağım. Memlekette izan da kalmamış, yüz de."