Fatih Altaylı, 31 Mart'ta yazdığını köşe yazısında CHP'nin olası bir kaybetme durumunda Muharrem İnce'yi günah keçisi yapmak istediğini dile getirmişti.  

"CHP içinde Muharrem İnce'nin bu tavrından son derece memnun olanlar vardır"

Fayih Altaylı söz konusu köşe yazısında CHP ile Memleket Partisi arasındaki adaylık konusunda şunları söyleyerek eleştirmişti:

"CHP'nin aradığı günah keçisi haline geldi. Kılıçdaroğlu'nu aday yapmak için uğraşan CHP içindeki kliğin günahlarını üstlendi.

Normal şartlarda, Kemal Bey seçilemezse, suçlu adaylıktaki ısrarı ve ona "Siz aday olmalısınız" telkinini yapanlar olacakken, şimdi birden bire "olası kaybın" suçlusu haline getirildi. Emin olun, CHP içinde Muharrem İnce'nin bu tavrından son derece memnun olanlar vardır.

Ne de olsa aradıkları keçiyi buldular. Bugün inatçı keçi... Seçimin kaybı halinde günah keçisi. Geçen sefer aslında çok da doğru olan mesajı ile kaybın sorumlusu haline getirilmişti. Şimdi de inadı nedeniyle getirilecek. CHP de kaybetse bile aynı tas aynı hamam yoluna devam edecek."

Usta Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü yazısında ise 31 Mart'taki yazısında kendisine yapılan eleştirilere cevap vererek o günkü yazısını irdeledi.

Altına rağbet arttı, kuyumcular yok satıyor Altına rağbet arttı, kuyumcular yok satıyor

"Siz davet ettiniz de Muharrem İnce o masaya gelmedi mi, yoksa o gelmeye hazırdı da siz mi davet etmediniz! "

"CHP olası bir seçim kaybının faturasını Muharrem İnce’ye yıkarak yine işin içinden sıyrılmak niyetinde diye yazdım, Muharrem İnce’yi destekleyenler çok kızdı. Şaşırdım. O zaman daha anlaşılır yazayım. 3’ü İslamcı 5 sağ partinin masada, merkez sağ,  liberal, merkez sol ve aşırı sol en az 13 partinin sandıkta destek verdiği Kemal Kılıçdaroğlu, eğer Muharrem İnce’nin adaylığı yüzünden seçilemez ise bunun suçlusu Muharrem İnce mi olacak!

Yoksa toplam oyu 1 puanı bile bulmayan partileri dahi aynı masaya davet edip oturtan ama seçimi kaybetmesine neden olabilecek kadar yüksek bir oy oranına sahip Muharrem İnce’yi ve Memleket Partisi'ni oturtmayan mı haklı olacak!

Siz davet ettiniz de Muharrem İnce o masaya gelmedi mi, yoksa o gelmeye hazırdı da siz mi davet etmediniz! Hangisi ise açıklayın bilelim.

Bir yandan “Türkiye’nin beka seçimidir” diyeceksiniz, bir yandan da seçimin kaybedilmesine neden olacak bile olsa Memleket Partisi’ni o masaya çağırmayacaksınız. Tamam İnce oyları bölüyor diye ona kızalım kızmasına da, Muharrem İnce’ye öfkeniz, Türkiye’nin bekasından daha önemli ise söyleyin de bilelim."