Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Karadeniz'den çıkarılacak doğalgaz konusunda abartılı beklenti oluştuğunu belirterek, "Karadeniz’den gaz çıkacak, dertler bitecek, hava bu. Karadeniz’de Türkiye’nin bulduğunu açıkladığı rezerv, son hali ile yaklaşık 550 milyar metreküp. Türkiye’nin kış aylarında günlük tüketimi 360 milyon metreküp. Yıllık ortalama tüketimi geçen yıl 61 milyar metreküp. Bu yıl artan fiyatlar yüzünden belki biraz düşecek. Yani bulunan rezervin tamamını çıkarsak Türkiye’nin 10 yıllık ihtiyacı. Kötü mü! Asla değil ama ortada abartılacak bir durum yok." diye yazdı.

Her şey umulduğu gibi giderse 550 milyar metrekküp doğalgazın 30 yılda çıkartılacağına işaret eden Altaylı, "Bugün doğalgaz fiyatı 2000 dolarları bulduğu için bu gazı çıkarmak kârlı ama fiyatlar eski haline gelirse, astarı yüzünden pahalı bir iş haline de gelebilir. Tabii yine de çıkarmak lazım, o ayrı ama bu gazı evlere kimse bedava veremez.

Öyle bazı salakları dinleyip gazı sonuna kadar falan açmayın. Yerli ve milli de olsa bu gaz bırakın bedava olmayı, pek ucuz da olmayacak. Onu da bilin." ifadelerini kullandı.