United Airlines’ın Denver Uluslararası Havaalanı’ndan (KDEN) kalkan Boeing 777-200 model uçağının sağ motoru seyir halindeyken alev almış, Honolulu’ya giden uçaktaki panik anları yolcuların amatör kameralarına yansımıştı.

United Airlines, 24 adet Boeing 777 uçağını uçuştan çekti. Japonya da bu motora sahip uçaklara hava sahasını kapattığını duyurmuştu.

Faciadan dönüldü! Havada korku dolu anlar..

24 adet Boeing 777 uçağında da Pratt & Whitney 4000 motorundan bulunuyor.

ABD Federal Havacılık Dairesi, incelemenin yalnızca Boeing 777'lerin bir kısmında kullanılan bu motorların pervanelerine odaklanılması gerektiğini açıkladı.

Yapılan ilk incelemelerde motordaki iki pervanenin kırıldığı, diğerlerinin de hasar aldığı belirlendi.

BOEİNG'DEN AÇIKLAMA: UÇUŞLARI DURDURUN

Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden Boeing, havayolu firmalarından aynı tip motora sahip 777 model uçakların gerekli incelemeler yapılana kadar operasyonlarının durdurulmasını talep etti.

JAPONYA'DA DURUDURULUYOR

Japonya'da hava yolu firmalarına, ABD'de kalkıştan kısa süre sonra motoru arızalanarak acil iniş yapan Boeing 777 model uçakların kullanımının durdurulması talep edildi.



İNGİLTERE HAVA SAHASINI KAPATTI

İngiltere'nin, hava sahasını ABD'de kalkıştan kısa süre sonra motoru arızalanarak acil iniş yapan Boeing 777 model uçaklara geçici olarak kapatacağı bildirildi.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ülkesinin hava sahasının Pratt Whitney 400-122 serisi motorlara sahip Boeing 777 model uçaklara geçici olarak kapatılacağını duyurdu.