Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından EYT bekleyen vatandaşlara müdeli haber verilmişti. Bu haber sonrasında emekli olacak vatandaşların kafasında ne zaman emekli olacakları ve ne zaman maaş alabilecekleri sorusunun cevabını bulmaya çalışıyorlar.

Ak parti kurnmaylarının eyt konusunda verdikleri cevaplar her birisi diğerinden farklı olmasıda emekli olacak vatandaşlarda kafa karışıklığına neden oluyor.

Ak parti kurmaylarının EYT ile ilgili yapmış oldukları açıklamalar...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT düzenlemenin 15 Ocak 2023 günü yürürlüğe girmesinin planlandığını söylemişti.

AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş ise, düzenlemeyle ilgili, "EYT bize geldikten sonra Meclis'te 10 günlük bir çalışma süresi gerekir. Kimse endişe etmesin, yetiştireceğiz. Bakanlık henüz çalışmayı göndermedi" dedi.

Son noktayı ise Çalışma Bakanı Vedat Bilgin koydu...

Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'nin şu an Meclis'te milletvekilleri tarafından çalışıldığını söyledi. Bakan Bilgin, "Milletvekillerimiz gelen taleplerle ilgili uzman arkadaşlarımızla konuşuyorlar. Komisyon aşaması ay sonunu bulabilir, ayın sonunda Plan ve Bütçe Komisyonu'na gitmiş olur diye düşünüyorum. İlk aylıklar şubat ya da martta bağlanabilir" dedi.