EYT kapsamında Emekli olduktan sonra aynı işyerinde çalışmaya devam eden EYT'liler için 5 puanlık prim indirimi sağlanacak.

Şebnem Bursalı'nın İstakoz Paylaşımı Balık Tezgahlarını Canlandırdı Şebnem Bursalı'nın İstakoz Paylaşımı Balık Tezgahlarını Canlandırdı

Ancak, bu prim indiriminden yararlanmak için belirli şartların sağlanması gerekiyor. Emekli olan kişinin aynı işyerinde 30 gün içerisinde tekrar çalışmaya başlaması, işten ayrılış bildirgesinde '08-Emeklilik (yaşlılık) veya toptan ödeme nedeniyle' kodunun kullanılması ve işverenin tahakkuk eden primleri yasal süresi içinde ödemesi gibi şartlar var.

Bu şartların sağlanması durumunda işverenin prim ödeme yükümlülüğü devam edeceği ve işveren payındaki 5 puanlık indirimin uygulanacağı belirtildi.

Sağlanması gereken şartlar ise şöyle:

 Bunlar: emekli olan kişinin 30 gün içinde aynı iş yerinde tekrar çalışmaya başlaması, ‘08-Emeklilik (yaşlılık) veya toptan ödeme nedeniyle' kodu ile işten çıkışının gerçekleşmesi ve işyeri tarafından ‘Sosyal güvenlik destek primi' sigortalılık kodu ile sigortalı işe giriş bildirgesi verilmesi, işten ayrılış bildirgesinin emekli aylığı talebi nedeniyle 3 Mart 2023 tarihinden sonra verilmesi ve işten ayrılış tarihini takip eden 30 gün içerisinde aynı işyerinde SGDP'ye tabi olarak çalışmaya başlanması, işyerinin özel sektör işverenine ait olması ve işverenin tahakkuk eden primleri yasal süresi içinde ödemesi gerekmektedir.