Partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ki grup toplantısında konuşan İYİ Parti Lideri Meral Akşener;

EYT'de ki prim şartına ve Sinan Ateş cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Oldukça sert açıklamalar yapan Akşener'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

- Geçen hafta söylemiştim, 14 Mayıs'a kadar Erdoğan'a aynı soruyu soracağım. Sinan Ateş'e kim kıydı? Katiller nerede saklanıyor?

- Devletin içinde mafyalar çeteler kol gezerken, cumhurbaşkanıyım diye ortalarda gezemezsin, gezdirmem. Vicdana sığmayanı Türkiye'ye sığdıramazsın.

- Bu kan senin de eline bulaşır. Devlet katilleri koruyup kollama yeri değildi. Şimdiye kadar sustun artık senin üstüne düşen bir seçim yapmak.

'Seçimi kaybetsem bile yapmam' diyenler
- Biz en başından beri EYT'Li kardeşlerimizin sorununa nesiller arası adaletin sağlanması olarak baktık. AK Parti iktidarı vatandaşın faydasına olan her meselede olduğu gibi bunu da lütuf gibi gördü.

- Mecliste önerge verdik. EYT'li kardeşlerimizle çalıştık. Önergemiz AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi. Seçimi kaybetsem bile yapmam diyenler, zaten yapacaktık zamanın gelmesini bekliyorduk dediler.

EYT'de pirim şartının yükseltilmesine tepki
- Hemen her konuda olduğu gibi EYT'de de yarım yamalak iş yaptılar. Mevcut kanun teklifinde 1999 yürürlüğe giren yasanın zorunlu kıldığı yaş sınırı kaldırılıyor ancak bu sefer de aynı yasanın prim ödeme gün sayısı değiştirilmiyor. Gelinen noktada şimdi de EYT'li kardeşlerimiz prime takıldı.

- Vatandaşımız arabasını sattı, kredi çekti borçlanma hakkında faydalanmak için, şimdi onlara prim ödeme gün sayınız yetmiyor diyorsunuz. Giderayak millet için bir şey yapacaktınız bari doğru düzgün yapsaydınız.

Siyaset yasakları sözüne ne oldu?
- 2012'de Erdoğan demişti ki siyasete katılma ve siyaset yapma hakkına getirilen yasaklar ortadan kalkacak. Ancak gelin görün ki 2023'te ahmaklığa ahmaklık demek bile siyasi yasak sebebi oldu.