Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca çalışanı ve emekliyi ilgilendiren EYT ‘lilerle ilgili planlamanın çok yakında tamamlanacağını söyledi. 

Kabine toplantısının ardından ulusa sesleniş konuşmasını yapan Erdoğan “Ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya alınmasına kadar pek çok taleplerini çözdüğümüz çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı da yakında tamamlıyoruz. İnşallah arzumuz bu meseleyi yılbaşından önce gündemimizden çıkarmaktır. “ ifadelerini kullandı. 

 Kabine toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan bir diğer isim de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’di. Bakan Bilgin;  EYT düzenlemesinin seçim sonuna kaldığı şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. EYT ile ilgili net açıklamaların bu hafta yapılacağını söyledi. 

Kamudanhaber sitesi olarak Çalışma Bakanlığı bürokratlarından aldığımız kulis bilgilerine göre Eyt’de yaş şartı getirilmeyecek..

Eyt de Eylül 1999 öncesinde işe başlayanlar prim gün sayısını doldurduğunda emekli olabilecek.

Eyt de emekli olmak isteyenler için doğum ve askerlik borçlanlanması yapılamayacak.

Eyt için tüm planlamalar yapıldı. Eyt müjdesini bu hafta Cumhurbaşkanı açıklayacak.