EYT ile ilgili çalışmalar tamamlanmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı. Söz konusu EYT düzenlemesi herkesi kapsadığı ve yaş şartı bulunmadığı için tüm EYT'liler tarafından sevinçle karşılanmıştı.

Emelilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili düzenlemenin meclise halen gelmemiş olması ise kafaları karıştırdı. İlk açıklandığında en geç Ocak ayının ikinci haftası meclise sunulacağı söylenen EYT tasarısı henüz meclise gelmiş değil.

Ak Parti'den önemli isimler EYT konusunda Şubat ve Mart gibi aylar zikretmeye başladılar. Son gelen açıklama ise AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu tarafından "Mart ayında EYT’li kardeşlerimiz maaşlarını alacak. Teknik çalışmayı bakanlık bitirdi, milletvekili arkadaşlarımız kanun teklifi haline getiriyor. Sözleşmelilere kadro düzenlemesinden sonra EYT düzenlemesini muhtemelen önümüzdeki hafta Meclis'e sunacağız." şeklinde oldu.

EYT NEDEN GECİKİYOR?

EYT'de hükümet tarafında çalışmaların tamamlandığı ancak iş verenlere hazırlıklarını yapmaları için süre tanındığı belirtiliyor. Şu aşamada seçimden sonraya kalacak hatta iptal olacak söylentileri olsa da Hükümet kanadından gelen açıklamalarla en geç mart ayında EYT düğümünün çözülmesi bekleniyor.