AK parti ve MHP ‘nin teklifiyle sunulan önergede 5 partiye mensup 395 milletvekili tasarıya evet oyu verdi. 4 maddelik metnin kabul oyu gördüğü EYT düzenlemesinin içeriği şu şekilde olacak..

Sosyal Sigortalar kanununa ilave olarak eklenen 4 yeni madde ile teklifin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren emekli dolayısıyla aylık talebinde bulunanlardan yaş dışında diğer şartları da sağlayanlar emekli veya yaşlılık aylığından faydalanabilecek. Geriye dönük hak talebi de yapılamayacak. 

Teklifin birinci maddesinde değişikliğer gidilerek işveren kesimin sosyal destek priminden yararlanması amacıyla emekli aylığı bağlanan kişilerin tekrar işe başlatılması için belirlenen süre 10 gündem 30 güne çıkarıldı. 

Genel kurulda kabul edilen düzenlemeden 2 milyon 250 bin kişinin öncelikli olarak yararlanması bekleniyor. Karar Resmi Gazete de yayımlanmasının ardından yürürlüğe konulacak. 

EYT düzenlemesi kimleri kapsıyor?

Söz konusu düzenlemeye göre 8 Eylül 1999 dan önce sigortalı olup kadınlarda 20 yıl ,erkeklerde ise 25 yılını tamamlayanlar başvuru yapabilecek. Ayrıca emekli olabilmek için 5 bin ila 5 bin 975 gün aralığındaki prim ödeme gününü de tamamlamak gerekiyor. 

Başvurular SGK ve e devlet üzerinden herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın yapılabilecek.  EYT düzenlemesinden faydalanmak isteyen  vatandaşlar ilgili kurumlara dilekçe vermek suretiyle başvuru sürecini başlatmış olacaklar.