Kamudanhaber-Özel Haber
Kadir Ayatar

Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde meydana gelen deprem felaketinden sonra Türk halkı depremzede ailelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Hükümet deprem sonrası yardım kampanyalarıyla şehrin yeniden imarıyla ilgili projeler hazırlanıyor.

3564837_9ff90a270dd5ff0e1fe67d1a2b2d9585_640x640

EYT DÜZENLEMESİ İPTAL Mİ EDİLECEK?

Deprem öncesinde Eyt düzenlemesi Meclis’e gelmişti. Eyt düzenlemesi Ak Parti ve MHP li milletvekillerinin oluşturduğu komisyondan geçmişti.

Eyt düzenlemesi komisyondan geçtikten sonra Mecliste oylamaya sunulacak, kabul edilen kanun Cumhurbaşkanlığına imzaya gönderilecekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasından sonra Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecekti.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde meydana gelen deprem felaketinden sonra Meclis çalışmalarına 21 Şubata kadar ara verdi.

Meclis çalışmalarına 21 Şubat günü başlayacak.

Eyt düzenlemesinde herhangi bir sıkıntı olup olmadığını Çalışma Bakanlığı kurmaylarına sorduk.

Çalışma Bakanlığı bürokratları Eyt yasasıyla ilgili herhangi bir sorun olmadığını, Meclis açıldıktan sonra yasanın Meclisten geçeceğini be Cumhurbaşkanın imzasına sunulacağını söylediler.

Sonuç olarak; DEPREM sonrası oluşabilecek ekonomik kriz beklentileri nedeniyle hükümetin bütçeye yük getirecek EYT düzenlemesinde geri adım atacağı ile ilgili tüm bilgilerin yanlış olduğu ortaya çıkıyor. Hükümet seçim öncesinde deprem nedeniyle gecikmeli de olsa EYT düzenlemesini çıkartacak.