Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın detaylarını paylaştığı EYT düzenlemesine göre yaş şartı aranmaksızın 8 Eylül 1999 öncesi işe girişi olanlardan kadınlar için 5 bin prim günü ve 20 yıl sigortalılık süresi, erkekler için 5 bin prim günü ve 25 yıl sigortalılık süresi gerektiğini belirtmesi üzerine, CHP'li Ağbaba,EYT’yi bir günlük, bir haftalık, bir aylık farkla kaçıranları göz önüne alarak EYT başlangıç tarihi 31 Aralık 1999 olması gerektiğini söyledi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP'li Ağbaba, TBMM'ye sundukları kanun teklifine ilişkin detayları paylaştı. EYT başlangıç tarihinin 8 Eylül 1999'dan 9 Eylül 1999 tarihine çekilmesi gerektiğini şu sözlerle belirtti.

''EYT düzenlemesi ile gözden kaçan bir önemli mağduriyeti de gündeme getirmek istiyorum. EYT gündemi bir haftaya, bir aya takılan vatandaşlarımızın mağduriyetleri var. 17 Ağustos 1999 büyük deprem sonrası yaşanan mağduriyetler var. 9 Eylül 1999 ve sonrasında, yani bir gün sonra sigortalı olanlardan kadınlardan 58, erkeklerde 60 yaşına tabi olmaya devam edecekler. Bir gün önce sigorta girişi olanlar, yaş şartına takılmazken bir gün sonra sigorta girişi olanlar 17 yıl daha fazla çalışmaya devam edecekler. 17 Ağustos 1999 depreminden 21 gün sonra 8 Eylül’de yasa çıkarıldı ve kademeli başlangıca geçildi. 17 Ağustos depreminin yaraları sarılmamışken 17 Kasım’da yeni büyük bir deprem yaşandı. Bazı vatandaşlarımız deprem döneminde çalışıyor olmalarına rağmen sigorta bildirimleri yapılmadı. Bu bakımdan şimdi bu vatandaşlarımız mağduriyet yaşamaktadır. Bu bakımdan hem o dönem yaşanan deprem felaketini hem de EYT’yi bir günlük, bir haftalık, bir aylık farkla kaçıranları göz önüne alarak en azından EYT başlangıç tarihi 31 Aralık 1999 olmalıdır.''