Kamudanhaber- Özel haber

EYT konusunda Aralık ayında yeni gelişmeler yaşanırken Bakan Bilgin,TBMM genel kurulunda merakla beklenen EYT yaş şartı,prim gün sayısı,sigortalılık süresi gibi konularda açıklamalarda bulundu. Yasanın meclise geleceği tarihe de işaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vefat Bilgin EYT yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili kapsamlı düzenlemenin yapıldığını ifade eden Bilgin, “EYT ne zaman çıkacak?”sorularına da yanıt vermiş oldu. 


  Düzenlemede 3 temel kriter olduğunu vurgulayan Bakan Bilgin, düzenlemenin teknik problemler içerdiğini , düzenlemenin 8 Eylül 1999 öncesi işe girenleri kapsaması nedeniyle o dönemde digital kayıtların olmaması sebebiyle sürecin yavaş işlediğini belirtti. 


Tüm bunların organize edilmesiyle yasanın en geç Aralık ayının sonu Ocak ayı başına kadar Meclise geleceğini ifade etti. 

EYT ‘DE YAŞ SINIRI

Cumhurbaşkanlığından yapılan toplantı da kadınlarda 48 ,erkeklerde ise 50 yaş şartı olacağı konusunda değerlendirmeler yapıldı.


  Prim gün sayısı olarak 5000 gün ,ayrıca kadınlar için 20 ,erkekler için 25 yıl çalışma süresi şartı yer alacak. Konuyla ilgili son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek.