Evin tek bir odasını kullanın. Odayı sık sık havalandırın. Odanıza girmesi gereken herkesin maske ve eldiven takması gerektiğini unutmayın. Kirlenen giysileri ve nevresimleri hava almayan bir poşete koyun. Yıkamanız gerekiyorsa, 60 derecede yıkayın.

2- Tuvalet hijyeni

Çatal-bıçak, tabak, bardak, tencere, havlu, nevresim, gözlük, kalem dahil hiçbir eşyayı evde ortak kullanmayın. Tuvalet ve banyoyu her kullandığınızda dezenfekte edin. Odadan çıkarsanız maske ve eldiven kullanın.
 

3-Misafir yasak

 Evden çıkmayın, misafir kabul etmeyin. Görüşmeleri, internet veya telefon üzerinden yapın. Yemek, ilaç gibi ihtiyaçları internet üzerinden satın alın. Siparişi, getirenin elinden almayın. Kapının önüne bırakmasını isteyin. Paketi dezenfekte ettikten sonra eve alın.

4-Eller kilit önemde

Ellerinizi sık sık en az 20 saniye yıkayın. Temiz bir havluyla veya kağıt mendille kurulayın. Dezenfektan kullanın. Ellerinizle gözlerinize, burnunuza, ağzınıza dokunmayın. Her dokunduğunuzda yine yıkayın.

5-Mendile dikkat 

Öksürük, hapşırık gibi durumlarda mutlaka mendil kullanın. Bu mendili daha sonra sıkıca kapatarak plastik çöp torbasına atın. Her mendil kullanımından sonra da ellerinizi yıkayıp temizleyin.

6-Çöpü bekletin

Mendil, maske ve eldivenler başta olmak üzere, karantinadaki kişinin çöpü test sonuçları çıkana kadar, 14 gün boyunca evden dışarı çıkarmayın. İç içe plastik poşetlere konularak ağzı sıkıca bağlanmalı.

7-Acil durumda arayın

Karantina altında yüksek ateş, halsizlik, kuru öksürük ve solunum sorunları gibi belirtiler şiddetlenirse, 14 günün dolmasını beklemeden hemen sağlık merkezlerine başvurun.