Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren önemli bir adım atılıyor. Yapılan düzenleme ile kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılacak olması, kayıt dışı ekonomiyle mücadele eylem planının bir parçası olarak değerlendirilecek

. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 291 kurum ve kuruluşla işbirliği yaparak 900 öneriyi değerlendirdiği ve 2023-2025 dönemini kapsayan "Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı"nın yürürlüğe konulduğu ifade edildi.

WhatsApp artık internetsiz kullanılabilecek WhatsApp artık internetsiz kullanılabilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamalarına göre, bu eylem planı ile rekabet gücünün artırılması, vergi kaybının önlenmesi ve sürdürülebilir büyümenin sağlanması hedeflenmektedir. Kira sözleşmelerinin de artık e-Devlet üzerinden yapılacağı belirtilmiş ve bu düzenlemenin 2024 yılının sonuna kadar tamamlanacağı ifade edildi.

Bu düzenleme ile kira sözleşmelerinin elektronik ortamda düzenlenerek karar alma süreçlerini desteklemek ve risk analizi çalışmalarını kolaylaştırmak amaçlanıyor. Bu adımın kayıt dışı ekonomi ile mücadelede etkili bir yöntem olması ve kira sözleşmelerinin daha şeffaf ve güvenilir bir şekilde yapılmasını sağlaması sağlanacak.