Toplumun Her Kesimine Yönelik Sosyal Sigorta Adımları

AK Parti seçim beyannamesi, farklı kesimlere yönelik sosyal sigorta programlarının oluşturulmasını, yaşlı bakım sigortasının hayata geçirilmesini ve aile destek sigortasının genişletilmesini öngörüyor. Ev hanımlarının emeklilik yaşının çocuk sayısına göre indirilmesi planlanırken, devletin vereceği yıllık prim desteği 12.804 lira olacak.

Bakan Tunç: DEM Parti terörle arasına mesafe koymazsa kapatma davası açılır Bakan Tunç: DEM Parti terörle arasına mesafe koymazsa kapatma davası açılır

Aile Koruma Kalkanı Programı ile Genişleyen Kapsam

Aile Koruma Kalkanı Programı, sosyal güvenlik sisteminin kapsamını genişletmeyi amaçlıyor. Yaşlı bakım sigortası için teknik ve yasal altyapının hızlı bir şekilde tamamlanması hedefleniyor. Bu kapsamda, Avrupa'da uygulanan aile sigortası desteği ve ILO'nun uluslararası sözleşmesi doğrultusunda yeni uygulamalar devreye alınacak.

Kadınların Emeklilik Yaşı ve Devletin Prim Desteği

Kadınlarda emeklilik yaşı, anne olma ve çocuk sayısına göre düşürülecek. Ev hanımlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin üçte birini devlet karşılayacak. Yeni emeklilik düzenlemesi ile kadınlar daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecek. Devletin ev hanımlarına sağlayacağı aylık prim desteği 1.067 lira olacak.

Aile Destekleri Sigortası Modeli ve Yeni Uygulamalar

Aile sigortası modeli kapsamında, ailede engelli, bakıma muhtaç yaşlı veya eğitimde çocuğu olanlara yüksek aylık bağlanacak ve işe alımlarda öncelik tanınacak. Bu sigorta desteği için herhangi bir prim yatırılması söz konusu olmayacak.