Kamudanhaber-Özel Haber

Ak Parti hükümeti seçim öncesi Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlattı.

Orta gelir grubuna yönelik açıklanan konut projesinde Bankalar para musluklarını açtı. Evi olmayan vatandaşların başvurması için 0.69 oranında yeni evim konut kredisi için başvuru şartları açıklandı. Bankalar konut kredisi için başvuruları almaya başladı.

KONUT KREDİSİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Yeni evim konut kredilerine kimler başvuru yapacak ?

Konut alacak kişiler oturduğu ilde 1 yıl süreyle ikamet etmiş olacaklar.

18 yaşını geçmiş, aile içerisinde eşlerden birisinin üzerine konut olmayacak. Konut bedelinin en az yüzde 10 peşin olarak ödenecek, Bankalar yüzde 90 kadar konutların ücretini ödeyecek. 

HANGİ GELİR GRUBU KONUT KREDİSİNDEN FAYDALANACAK?

Konut kredilerinde 0.69 dan başlayan faiz oranında , ödenecek faiz hane gelirinin yüzde 40 ını geçmeyecek. Vade süresi 15 yıl olacak. Kampanyaya başvuru yapacak kişilerin son bir yılda konut satmaması gerekecek.

Konut almak isteyen vatandaşlarımız öncelikle sıfır konut bulacaklar. Daha sonra alacağı konutun fiyatını mücahitle anlaşacaklar. Konut fiyatının en az yüzde 10 peşin olarak ödenecek ve geriye kalan yüzde 90 kadar paraya kredi için başvuru yapılabilecek.

Konut almak isteyen vatandaşlarımızın en büyük sorunu mütahitlerin sattığı konutları gerçek fiyatı üzerinden gösterememesi …

Konut almak isteyen bir vatandaşımız örneğin 2 milyonluk bir ev satın almak istiyor. Mütahitlerle anlaşılsa bile mütwhitler sattıkları evi 2 milyon değer üzerinden göstermiyorlar.