Et ve Süt Kurumu, Türkiye Kasaplar Federasyonu ile bir protokol imzaladı. İmzalanan protokole göre kasaplara uygun fiyatta kırmızı et temini gerçekleştirilecek.

Et ve Süt Kurumunun resmi sitesinden yapılan açıklamada,

BIST'te 3 hisseye açığa satış ve kredili işlem tedbiri! BIST'te 3 hisseye açığa satış ve kredili işlem tedbiri!

"Et ve Süt Kurumu, tüketiciyi korumaya yönelik alınan tedbirler kapsamında kasap esnafına da kırmızı et tedarik edecek.

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan ile Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı arasında imzalanan protokole göre, Kasaplar Federasyonu’na üye kasap esnafına et tedarik edilecek, daha yaygın tüketici ağına uygun fiyattan kırmızı et satışı sağlanacak.

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan,  piyasada kırmızı et fiyatlarındaki yükselişi durdurmak ve arz açığından kaynaklı spekülatif hareketleri önlemek, piyasada kırmızı et fiyatını dengelemek için tedbirler uygulamaya devam edeceklerini söyledi." diye ifade edildi.

kasaplar-fiyatlara-gelen-zammi-henuz-uygulamiyoruz

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Yardımcı, imzalanan protokol ile ilgili olarak “Daha geniş kitlelere ulaşarak nihai tüketiciye hızlı ve daha uygun fiyatlı et ürünlerinin temin edilebilmesini amaçladığımız bu protokolle, özellikle büyükşehirlerde karkas etlerin yüksek maliyetlerle tüketiciye ulaşması durumunu çözmeyi amaçladık. Maliyetlerin düşürülmesi ve satışlara hız kazandırmak, piyasadaki dengesiz fiyatları da düzenleyecektir” diye konuştu.