AYM Başkanı Özkaya: Yargı Organları Arasında İyi Bir İletişime İhtiyaç Var AYM Başkanı Özkaya: Yargı Organları Arasında İyi Bir İletişime İhtiyaç Var

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Ankara PERDER ile yapılan protokol kapsamında, Ankara PERDER bünyesinde faaliyet gösteren marketlere ihtiyaç duydukları kadar karkas et temin edeceklerini duyurdu.

 Kayhan, ESK'nin kırmızı et piyasasını düzenleme görevi olduğunu ve arz-talep dengesizliğinin fiyat artışlarının ana nedeni olduğunu belirtti. Kayhan ayrıca, canlı hayvan alımı ve karkas et ikamesi gibi tedbirlerin yanı sıra, İstanbul ve Ankara PERDER ile imzalanan sözleşmelerle kıyma ve kuşbaşı satışlarında indirim sağlanacağını söyledi.

Ankara PERDER Başkanı Ramazan Gülhan da bu müdahalenin et fiyatlarının dengelenmesi açısından anlamlı olduğunu belirtti ve Ankara halkına daha uygun fiyatlarla et satma imkanı sağlanacağını söyledi.

Kayhan ayrıca, küçük ve orta ölçekli işletmelerin toplam kırmızı et üretimindeki payını artırmak için çalışmalar yürüteceklerini ifade etti.