Yeni yıldan bu tarafa neredeyse et fiyatlarına her hafta  ardı ardına zam geliyor. Bu zamlar 5 ila 10 tl arasında değişiyor.

Yeni gelen zamlarla birlikte kıymanın kilosu 200 TL, Etin fiyatı ise 250 TL'yi aşmış durumda.

Yılbaşında karkas etin kilosu 120 lira iken şu an 170 liradan satılıyor. Bu da yaklaşık yüzde 40’lık bir zam uygulandığı anlamına geliyor.

Sektör kaynaklarından edindiğimiz bilgiler doğrultusunda uzun zamandır süt fiyatlarının baskı altında tutulması nedeniyle 2,5 yıl önce inekler kesime gönderilerek hayvan varlığı azaltılmış durumda ifadelerine yer verdiler.

Ayrıca et fiyatlarına gelen zamları değerlendiren Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, bu fiyatların artışına sebep pandemi ve depremin etkisininde olduğunu açıkladı.

Yalçındağ, et fiyatlarındaki artışın sektörü ve üreticileri olumsuz etkilediğini belirterek, fiyatların yükseldikçe ithalatın cazip hale gelebileceği uyarısında bulundu.

Sonuç olarak; Hayvancılıkla ugraşan vatandaşların girdi fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı besicilikte zor günler yaşıyor ve hayvanlarını kesime gönderiyorlar. İlerleyen günlerde hayvan kesiminde tedarik sıkıntısı oluşacak ve ithalatın cazip hale gelebileceği uyarısında bulunalım.