Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg'in Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump hakkında yürüttüğü soruşturma için 18 Mart'ta "Haftaya salı tutuklanabilirim" açıklaması yapan Trump ülkeyi birbirine katmış, destekçileri New York'ta Trump Tower önünde nöbet tutmuştu. Durum buyken New York Polisi geniş önlemler almıştı.

Donald Trump hakkında yürütülen soruşturmada büyük jüri heyeti dün toplanacakken toplanamamıştı. Donald Trump hakkındaki soruşturmada eğer tutuklanırsa korkutan uyarıyı yaptı:

Donald Trump: "Suçlanmam potansiyel ölüm ve yıkım ile sonuçlanır" dedi.

eski-abd-baskani-trump-ve-cocuklarina-dolandiricilik-davasi-acildi (1)

Donald Trump sözlerine şöyle devam etti: "Kim, hiçbir suçun işlenmediğini herkes bildiği halde, herhangi birini ya da bu örnekte olduğu gibi, tarihteki tüm başkanlardan daha çok oy alan ve Cumhuriyetçi Partiden başkanlık seçimleri için (açık ara) önde gelen aday olan, eski ABD Başkanını suçlayabilir ki?

Ayrıca böylesi asılsız bir suçlama nedeniyle oluşabilecek ölüm ve yıkımın ülkemiz için felaket olabileceği biliniyor mu? Neden ve kim böyle bir şey yapar? Yalnızca ABD'den gerçekten nefret eden yozlaşmış bir psikopat." dedi.