Sarıyer'de emekli Şevket Elmas, bankada eşinin kanser tedavisi için biriktirdiği parayı kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılara kaptırdı.

İstanbul Sarıyer ilçesinde ikamet eden emekli Şevket Elmas’ın evde vakit geçirdiği sırada telefonu çaldı. Kendini bir bankaın memuru olarak tanıtan kişi Şevket Elmas'ın aklını karıştırarak cep telefonunu numarasını başka bir telefona yönlendirdi. Şevket Elmas bunlardan habersiz konuşmanın ardından telefonu kapattı. Bir süre sonra Şevket Elmas'ın yeğeni Elmasın eşinin telefonundan kendisine ulaşarak senin telefonu kim kullanıyor, arıyorum başkası açıyor dedi.

Şevket Elmas telefonunun yanında olduğunu ve kendisinin kullandığını belirtmesi üzerine yeğeni, Şevket Elmas’a dolandırılmış olabileceğini söyledi. Şevket Elmas müşterisi olduğu bankaları arayarak hesap hareketlerini kontrol etti. Şevket Elmas, eşinin kanser tedavisi için biriktirdiği 93 bin lira paranın başka hesaba aktarıldığını öğrendi. Şevket Elmas ikinci bir şoku diğer kullanmış olduğu banka şubesini aradığında yaşadı.

Şevket Elmas, telefonundaki bankacılık mobil uygulamasından 92 bin lira kredi çekildiğini ve bu paranın da başka hesaba aktarıldığını bilgisini aldı. Şevket Elmas bunun ardından hemen avukatı Dilek Yücel ile birlikte dolandırıcılar ve bankalara karşı hukuk süreci başlattı. İstanbul Hukuk Mahkemesinde iki bankaya karşı açtıkları davadan birini kazanan Elmas, diğer bankaya açtığı davanın da kendi lehine sonuçlanmasını bekliyor. Avukat Dilek Yücel ve müvekkili Şevket Elmas İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek dolandırıcılar hakkında da suç duyurusunda bulundu.

“EŞİMİN KANSER TEDAVİSİ İÇİN BİRİKTİRMİŞTİM”

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda Şevket Elmas ve avukatı Dilek Yücel açıklama yaptı. Şevket Elmas açıklamasında, “Bankadaki parayı eşimin kanser tedavisi için biriktirmiştim. O ara da dolandırıldım, çok mağdur olduk. Çevremizden para almak zorunda kaldım eşimin tedavisi için. Dolandırıcılar ilk aradığında kendilerini banka personeli olarak tanıttı. Benim üzerime 100 bin lira kredi çekmişler. Zor durumlar çekiyoruz, eşimin tedavisi halen devam ediyor. Eşim de bu süreçte psikolojik olarak etkilendi. Biriktirdiğimiz paramızı başkaları alıp götürdü. Türk yargısına güveniyoruz” diye ekledi.

Avukatı Dilek Yücel ise, “Müvekkilim telefonunun yönlendirildiğini öğreniyor. Öğrendiğimize göre telefondaki mobil uygulamalara erişim sağlıyorlar. Bankanın mobil uygulamasından müvekkil adına kredi çekip kendi hesaplarına transfer ediyorlar. Diğer bankanın mobil uygulamasından da eşinin kanser tedavisi için biriktirmiş olduğu tüm parayı kendilerine transfer ediyorlar. Biz her iki bankaya da dava açtık. Birine açtığımız davayı kazandık, diğer davamız devam ediyor. Dolandırıcılar hakkında da suç duyurusunda bulunduk soruşturma devam ediyor” şeklinde derdini ifade etti.