Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları:

TSK'nın caydırıcılığını ileri taşıyan bu projenin inşasında görev alan herkese teşekkür ederim. Mayıs ayında 2 Altay tankını ordumuza teslim ediyoruz. Yeni Altayların testleri tamamlandıktan sonra 2025'ten itibaren seri üretime başlıyoruz. Birilerinin ona buna satıldı diyerek iftiralara hedef olan Arifiye fabrikası ordumuzun ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor. 

Sermaye düşmanlığı yapoanlar Almanya'dan İngiltere'ye kapı kapı dolaşarak ekonomik yardım dileniyor. Benzin istasyonlarında bir şeyler yemeye gayret edenleri yabancılardan yardım dileniyor. Biz kendimiz bu dev eserleri ortaya koyuyoruz. 

Türkiye'nin savunma hamlelerinin geçmişte olduğu gibi türlü ayak oyunlarıyla engellenmesine asla müsade etmeyiz. Türkiye'nin zincilerini kırdığı alanların başında savunma sanayi geliyor. Göreve geldiğimizde yüzde 20'si milli olan bir savunma sanayiinden yüzde 80'i milli olan savunma sanayiine geldik. Yapılamaz denilen birçok kritik projeyi tek tek gerçeğe dönüştürdük. Bu seviyeye tek seferde gelmedik. Yürütülen tüm çalışmalara sahip çıktık, destek verdik. Gurur duyduğumuz bu günlere geldik. 2002'de savunma sanayi sektöründe sadece 56 firma faaliyet gösterirken bugün bu sayı 2000'i aştı. Bundan 20 yıl önce sadece 248 milyon dolar olan savunma ihracatımız, geçen sene 4 milyar 400 milyon dolarla rekor kırdı. Savunma sanayi bütçesi 75 milyar doları buluyor. Özellikle ihracat alanında gerçekten gurur verici bir tabloya şahit oluyoruz.

Yeni nesil fırtına obüslerinin faaliyete girmesiyle bu gücümüzü daha da sağlamlaştırıyoruz. 2023'ü diğer alanlarla birlikte savunma sanayisinde de dönüm noktası haline getirmek istiyoruz. Milli muharip uçağımızı hangardan çıkatrıp tüm dünyaya göstereceğiz. Dünyanın ilk SİHA gemisi olacak Anadolu'yu da bu yıl hizmete alıyoruz. Gökbey'i jandarma komutanlıklarımız kullanmaya başlayacak. Yeni Nesil Fırtına Obüsleri teslim töreniyle başlattığımız 2023 senesini milletimize savunma alanında vereceğimiz müjdelerle sürdüreceğiz.