Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; ayrı ayrı Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladamir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Macro ile görüşme gerçekleştirdi. 

erdogan-ukrayna-devlet-baskani-zelenskiy-ile-telefonda-gorustu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna - Rusya Savaşı'nın 1. yıl dönümü münasebetiyle savaş ile ilgili görüş alışverişi yaptı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski Türkiye'nin savaşta Ukrayna'ya gösterdiği destek için teşekkür etti.  Zelenski ayrıca Türkiye'de gerçekleşen 7.7 ve 7.6'lık depremlerde vefat eden insanlar için baş sağlığı ve yardımlarının devam edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ukrayna'ya desteklerinin devam edeceğini ve depremlerde gösterdikleri yardım için teşekkür etti.

recep-tayyip-erdogan-vladimir-putinaa-1931384_2

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladamir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Telefon görüşmesinde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladamir Putin ile Erdoğan Ukrayna - Rusya Savaşı'nın 1. yıl dönümü münasebetiyle savaş ile ilgili görüş alışverişi yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna - Rusya Savaşı'nın en kısa sürede adil bir barış ile sonlandırılmasını gerektiğini ve daha fazla can kaybının olmamasını dilediğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Vladamir Putin'e gerçekleşen 7.7 ve 7.6'lık depremlerde gösterdikleri destek için teşekkür etti ve baş sağlığı dileklerini kabul etti.

macron-erdogan-reuters_16_9_1601277924_16_9_1653628517

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron videokonferans ile görüştüler.  Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Erdoğan'a gerçekleşen 7.7 ve 7.6'lık depremlerde hayatını kaybedenler için baş sağlığında bulundu.