Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremin başından beri Malatya ilinde çalışmaları koordine ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerde 11 il büyük zarar gördü.

Bunlardan biri de Malatya ili.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7'lik ve Elbistan merkezli 7.6'lık iki büyük depremde 41 bin üzerinde vatandaş hayatını kaybetti, binlerce vatandaş da evinden oldu.

Deprem bölgelerinde yaşanan yıkımlar altyapı yatırımlarını zarara uğrattı. Bundan dolayı su şebekelerinde arızalar meydana geldi ve şebeke suyunun kalitesi konusunda bazı sorunlar ortaya çıktı. Aynı şekilde depremzedeler evlerine giremediği için sokakta veya parklarda kurulan çadır konteynır gibi geçici barınma unsurlarını sığındı. 

Depremden etkilenen vatandaşlar, diğer illerdeki KYK öğrenci yurtlarına yerleştiriliyor. Bölgelerde çadır kentler ve konteynır kentler kuruluyor. Tatil bölgelerindeki otel, apart ve pansiyon gibi yerleşkelerde kalıyorlar. Bu yerleşim yerlerinde de Milli Eğitim Bakanlığı, okulları tekrardan açma gayretinde.

63f5e42050acca68fca44f64

Malatya ili Yeşilyurt ilçesi sakini, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Güneysu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Elif Nur Şeyma Dalhançer; Bostanbaşı Mahallesi'ndeki Özpolatlar Sitesi’nde enkaz altında kalarak vefat etti.

Malatya'da kurulan Beydağı Konteyner Kent'te yapılan konteyner okula Elif Nur Şeyma Dalhançer'in adı verildi. 

Elif Nur Şeyma Dalhançer Eğitim Merkezi, Bakan Mahmut Özer, Elif Nur Şeyma Dalhançer'in ailesi ve diğer vatandaşların katılımıyla açıldı.

Bakan Mahmut Özer konu hakkında şöyle söyledi:  "Artık öğrencilerimiz sıcak ortamda öğretmenleriyle buluşup sürekli eğitim eksikliklerini gidermeyle ilgili hem de psikososyal destekle ilgili her türlü eğitimlerini alacaklar. Bugün yine burada konteynerlerimizin tamamına televizyon kuracağız. Çocuklarımız çizgi film izleyebileceği gibi EBA TV ile de kendi sınıflarıyla ilgili her türlü eğitimi, ders içeriklerini ve müfredatı takip edebilme imkanına kavuşmuş olacak. Burada depremde kaybettiğimiz Şeyma kardeşimizin ismini ilk konteyner okula vermek istedik. Annesiyle birlikte de bugün burayı gezdik. Ben tekrar Şeyma kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."  dedi.

Anne Ulviye Dalhançer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızlarının ismini yaşatmak için ricada bulunduklarını ve bunu kabul ettiğine çok mutlu olduklarını söyledi. Anne: "Üzüntümüz büyüktü ama Allah bize büyük büyük teselliler gönderdi. Cumhurbaşkanımız bizi aradı. Biz öncesinde görüştüğümüzde bu talebimi ben iletmiştim. Şeyma ismini yaşatalım Cumhurbaşkanım demiştim. O da bizi şefkatiyle dinledi. Sayın Bakanımız burada, Malatya'da bir okula ismini vereceğiz dedi. Bu bizi ferahlattı. Sonrasında benimle telefonda görüştü. Allah devletimizden, hükümetimizden, Sayın Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. O kadar sıcaktılar ki; ailemiz gibiydiler. Elimizi uzatsak yanımızdalardı. Demek ki Şeyma'nın gönlü melekti. Şeyma bana bir sürü teselli gönderdi. Cumhurbaşkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin. Bizim ona sevgimiz bitmez." dedi