Hal böyleyken karaciğerin yenilenmesi,temizlenmesi ve yağlardan arındırılması da sağlıklı beslenme ile mümkün. O halde karaciğeri temizleyen besinler neler?Karaciğer temizliği nasıl yapılır?Karaciğere ne iyi gelir?
   
Karaciğer kanda bulunan toksik ve zararlı maddelerin kandan  temizlenmesini sağlarken, insan vücudu için yararlı besinleri ise vücudun kullanabileceği şekilde ayrıştırır. Karaciğerin sağlıklı çalışabilmesi için bazı besinlerin sık sık ve düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Peki bu besinler neler?

Sarımsak: Yapıs da bulunan alisin maddesi sayesinde antibateriyel özellik taşımakta olup karaciğerin çalışmasını düzenler. 

Avokado : Yapısında bulunan sağlıklı yağlar sayesinde karaciğeri korur. 

Brüksel lahanası: İçerdiği glukosinalat bileşeni insan vücudundan zararlı maddeleri atmaya yardımcı olur. Sağlık açısından çok faydalıdır.  
  
Elma: özellikle yeşil elma içerdiği yüksek lif oranıyla karaciğeri temizler. Kolestrolü düşürür. Toksinlerin atılmasını sağlar. 
 
Brokoli: içerdiği zengin besin içeriği sayesinde kolestrolü ve tansiyonu dengede tutmaya yardımcı olur
 
Zerdeçal: aynı zamanda kanserin önlenmesine de yardımcı olan zerdeçal iltihap kurutmada etkilidir. Metabolizmayı düzenler ve karaciğeri temizler.   

Tüm bu besinlerin yanısıra bol su tüketmek en önemli beslenme alışkanlığıdır. Bol su karaciğer temizliği için çok faydalıdır.