Son günlerde döviz kurundaki hareketlilik nedeniyle en düşük memur maaşının beklenen seviyeden düştüğü görüldü. Bugün itibariyle en düşük memur maaşının alım gücü, hedeflenen 22 bin lira seviyesinden 18 bin liraya gerilediği ifade ediliyor.

Çocuk Oyuncaklarında Güvenlik Alarmı! Jasmine Bebek Ürünleri Tehlike Saçıyor Çocuk Oyuncaklarında Güvenlik Alarmı! Jasmine Bebek Ürünleri Tehlike Saçıyor

Ekonomik sıkıntılar ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, enflasyon oranları gibi faktörler, memur maaşlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. En düşük memur maaşının 22 bin lira olması beklenirken, mevcut ekonomik koşulların, hedeflenen maaş düzeyine ulaşmayı zorlaştırdığı görülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen 22 bin TL sözüne göre, dolar kuruyla kıyaslandığında, 22 bin TL'nin değeri düşmüş durumda. Söz konusu vaadin gerçekleşmesine ise henüz 48 gün bulunuyor. Bu faktörlerin devam etmesi durumunda memurların enflasyona kurban edilebileceği düşünülüyor.

Memurların tepkileri özellikle sosyal medyada artarken, "İşçi maaşları ENAG'a göre, Memur maaşları TÜİK'e göre ancak zamlar DOLAR'a göre yapıldığı sürece Memurlar açlık sınırında olmaya devam edecektir." şeklinde paylaşımlar yapıyorlar.

Sendikaların ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 22 bin TL olarak açıkladığı maaş sözünü yakından takip etmesi ve kararlı bir tutum sergilemesi beklenirken, bazı sendikaların sessiz kalarak açıklama yapmaması memurlar arasında tepkilere neden oluyor. Ayrıca, sendikaların bakanlar kurulunu ve Türkiye'nin yüz yılını kutlama etkinlikleriyle meşgul olması ve birçok sendikanın bu kutlamalara yarış halinde katılması da memurlar arasında rahatsızlık yaratıyor.