Dünya liderlerinin eşlerinin bilgi aldığı BM'nin de büyük takdir ettiği proje hakkında Emine Erdoğan açıklamalarda bulundu. İşte Emine Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan detaylar:

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KÜRESEL KRİZDİR
"İklim değişikliği, artık yalnızca bir çevre sorunu değil; ülkelerin kalkınmasını ve refahını derinden etkileyen, küresel bir krizdir. İnsanlık için, büyük bir gelecek kaygısıdır.

İklim değişikliği ile mücadelede, küresel olarak, kritik bir eşikteyiz. Türkiye olarak, bu krize, dünyanın ortak evimiz olması şuuruyla yaklaşıyoruz. İklim değişikliğiyle mücadele çok boyutlu ve çok yönlü bir alan. Bu yolda koyduğumuz hedeflere ulaşmak için; ulaştırma, ticaret, sanayi, tarım ve sağlık gibi birçok sektörde, dönüşüm gerekiyor. Ülkelerin kalkınma ve refah seviyeleri, iklim değişikliği ile ilgili atacakları adımlarla, doğrudan ilişkili bir hal aldı. Kısa, orta ve uzun vadeli kalkınma politikalarının, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında, hazırlanmasının, hayati bir önemi var. Bu büyük dönüşümde, herkesin sorumlulukları var. Sadece hükümetlere, ya da sektörlere bağlı olmayan, yeşil dönüşüme sunulan her katkıyı, takdire şayan buluyorum. Yeşil dönüşüm için yapılan yatırımlar, kalkınmayı da beraberinde getiriyor. İklim değişikliğiyle mücadelede, adil yük paylaşımı, kimsenin geride bırakılmaması ve tüm ülkelerin, mücadeleye aktif katkı sağlaması, son derece önemli."

'KİMSE GERİDE KALMASIN'

BM'nin Dünya Habitat Günü etkinlikleri bu yıl Balıkesir'de gerçekleştiriliyor. Emine Erdoğan'ın ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un da katılacağı toplantılara 120 ülkenin temsilcisinin katılması bekleniyor. Dünya Habitat Günü başta küresel iklim değişikliği olmak üzere barınma ihtiyacı, sürdürülebilir kalkınma, akıllı şehirler gibi konularda bütün insanlığa sorumluluklarını hatırlatan özel bir gün. "Kimse Geride Kalmasın" ana teması ile gerçekleştirilecek etkinliklerde sıfır atık, şehir ve insan ilişkisi, şehircilik kültürü, kentsel dönüşüm, akıllı şehirler, sosyal konut üretimi, atık yönetimi ve döngüsel ekonomi, yeşil kalkınma gibi konular tartışılacak.