Milliyetçi Hareket Partisi, yeni parti programını yayımladı Milliyetçi Hareket Partisi, yeni parti programını yayımladı

Sabah gazetesinde yer alan habere göre emekliler, memurlar, asgari ücretliler ve kamu çalışanlarına Temmuz zammı yaklaşıyor. 6 aylık enflasyon farkına refah payı da eklenince ikramiyeler, sosyal destekler, kısa çalışma ödeneği, işsizlik ödeneği, bakım yardımı da artacak.

Kesin oranlar 3 Temmuz'da açıklanacak. Yaklaşık 15 milyon emeklinin gelirinde artış görülecek, aylık 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alanlara da refah payı verilecek. Aylık 7.500, 10.000 ve 15.000 TL alanlar arasında farklı oranlarda refah payı, 7.500 ila 10.000 TL alanlar için daha yüksek oranlarda uygulanacak. Asgari ücret artışlarında enflasyon belirleyici olacak, 6 aylık enflasyon oranına bağlı olarak %25 ile %30 arasında bir artış beklenmektedir. Kesin rakamın 10 bin ile 11 bin 500 lira arasında olması bekleniyor. Merkez Bankası tarafından yapılan ankete göre 6 aylık enflasyonun %21,43 olması bekleniyor. Dolayısıyla, Temmuz ayında emekliler için refah payı hariç artış yüzde 21,43 olurken, refah payı ile birlikte yüzde 30-35'e ulaşması bekleniyor.

Daha önce yapılan yüzde 36'lık artışın ardından asgari emekli maaşında artış olup olmayacağı sorusuna ilişkin olarak ise Temmuz zammının hesaplanmasında kök maaşın kullanılması ve artışın emekli maaşına yansıması bekleniyor. . Örneğin %30 enflasyon zammı ve 5.000 TL kök maaş varsayımı ile bu kategorideki bir emeklinin emekli aylığı 6.095 TL'den 7.923 TL'ye çıkacaktır. Asgari emekli aylığı 7 bin 500 Türk Lirasına çıkarılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, refah artışını tüm topluma yaymak için çalıştıklarını, işçi ücretlerini ve emekli maaşlarını koruyacak bir yaklaşım içinde olduklarını belirtti. İşçi ve kamu çalışanlarını korumaya yönelik politikalar uyguladıklarını ve uygulamaya devam edeceklerini de vurguladı. Bakan asgari ücret artışını Temmuz ayı öncesi verilere göre açıklayacaklarını açıkladı.