Bu hafta 2 hisse temettü ödemesi gerçekleştirecek! İşte hisselerin temettü değeri... Bu hafta 2 hisse temettü ödemesi gerçekleştirecek! İşte hisselerin temettü değeri...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, yıllarca talepleri için sürdürdükleri mücadeleyi sonunda elde ettiler. EYT düzenlemesi ile 2 milyondan fazla vatandaş emeklilik hakkını kazanmıştı. 

Mart ayında emekliliğe başvuran EYT'liler için ödeme süreci başladı.

EYT'lilerden Mart ayında başvuran ve emekli maaşı bağlama işlemleri biten vatandaşların ödemeleri artık başladı.

Edinilen bilgilere göye EYT'lilerin 1,6 milyonunun emeklilik başvurusu yaptığı belirtiliyor. 1,6 milyon EYT'linin 250 bininin işlemleri bitti.  Maaş bağlama işlemi biten EYT'lilerin maaş farkı ödemesi yapılıyor. Yayımlanan düzenlemeye göre 1 Nisan'dan itibaren EYT'liler emekli ilan edildi. EYT'lilerin SSK'ya bağlı olanları 1-17 Nisan, Bağkurlular da 25 Nisan'a kadar oluşan farkları alabilecek. 

para-7

Çalışma Bakanı Bilgin; "Mart ayında EYT için başvuran herkes nisan ayında maaşlarını alacak. Hangi gün bağlanırsa o ay içerisinde alacak. Bir hak kaybı yok. İkincisi biz bu fazla mesaiyle çalışmayı hızlandırıyoruz. Mayıs ayında bütün müracaat edenlerin maaşları ödenmiş olacak. Şunun altını çizmem lazım, olağanüstü bir çalışma. Ortalama bizim her ay maaş bağlanan emekli sayımız 35 bin civarında. Şu anda bağlanan işlemi tamamlanmış sayı 250 binden. Bağlandığı gün alacaklar maaşlarını. Devletimiz bu konunun kaynağını ayırmıştır. EYT'lilerimiz, emekliliği hak edenler maaşları, ikramiyeleri yatacaktır. Biz mayıs ayı içerisinde tamamının maaşlarını ödeyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.