Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren EYT yasasının ardından bakkaldan berbere, terziden marangozlara kadar bir milyon küçük işletme sahibine müjde geldi. Küçük işletme sahiplerinin emekliliği için gerekli gün sayısı SSK'lılarda olduğu gibi 7 bin 200'e düşürülecek. Bu adımla birlikte son 1261 günü emekli maaşı miktarını belirleyen emekliliği belirleyen kural da değişecek. Emeklilik maaşlarının hesaplanmasında, emeklilik tarihinden itibaren prim veya kesinti yapılarak ödenen son 7 yılın fiili hizmet süresi esas alınır (360x7= 2520 gün). Bu kural sadece SSK çalışanları için değil tüm çalışanlar için geçerlidir.

Emeklilik, bireyin son yedi yıllık fiili hizmet süresinin yarım gününü aşan 1261 prim ödeme gününü geçmiş olması durumuna göre belirlenir. Bu sürelerin eşit olması halinde son sigortalı oldukları statüye göre aylık ödenir. Örneğin, bireyin hem Bağ-Kur hem de SSK ödemesi olması durumunda, son yedi yılda en yüksek prim ödenen sigorta branşından emekli maaşı ödenecektir. Primlerin eşit olması durumunda kişinin sigortalı olduğu son durumuna göre emeklilik maaşı ödenir. Küçük işletme sahipleri üzerindeki prim yükünün azalmasıyla bu kural da ortadan kalkacak.

Gram altın ne kadar, Çeyrek altın kaç TL? 29 Mart 2024 güncel altın alış satış tablosu.. Gram altın ne kadar, Çeyrek altın kaç TL? 29 Mart 2024 güncel altın alış satış tablosu..

Herhangi bir branşta 7200 günü tamamlayan kişiler, hangi sigorta branşında sigortalı olduklarına bakılmaksızın emekli olabilirler. Ayrıca kısmi emeklilik, Bağ-Kur'da şu anda 5400 gün olan SSK'lılarda da 4500 güne düşecek. Küçük işletme sahipleri için prim açığını kapatacak olan prim reformu ile ilgili bazı soruların yanıtları şöyle:

Prim gün sayısının 7200'e düşürülmesine ilişkin yasal düzenlemenin takvimi netleşti mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, küçük işletme sahiplerinin prim ödeme günlerini SGK ile eşitleyecek modelin yasal çalışmasının altyapısını hazırladı. Seçimlerin ardından yasa tasarısı Meclis'e sunulacak. Yasal düzenleme ile SSK ve Bağ-Kur çalışanları arasındaki 1800 günlük (beş yıllık süre) fark sona erecek.

Kısmi emeklilik için gerekli prim gün sayısı, prim yönetmeliği ile değişecek mi?

Mevcut sistemde 25 yaşını dolduran ve 60 yaşını dolduran SSK'lılar 4500 gün yaşlılık (kısmi) emeklilik primi ödemesi ile emekli olabilmektedir. Bağ-Kur çalışanları en az 5400 gün prim ödedikleri takdirde kısmi emekliliğe hak kazanırlar. Prim gün sayısının eşitlenmesi ile kısmi emeklilikte bu ayrım da ortadan kalkacak. Küçük işletme sahipleri için prim gün sayısı da 4500'e düşecek.

Prim düzenlemesi ile emeklilikte statü farkı sona erecek mi?

Mevcut sistemde sigortalının son 7 yıllık fiili hizmet süresi (2530 gün) dikkate alınmaktadır. Bu sürenin (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) yarım gününü aşan 1261 prim ödeme gününü geçmiş olan kişinin emeklilik durumu esas alınır. Bu kural tüm çalışanlar için geçerlidir. Örneğin, kişi hem Bağ-Kur hem de SSK çalışanı olarak çalışıyorsa, emekli maaşı kişinin en çok çalıştığı sigorta şubesinden ödenecektir. Örneğin, SSK'da isteğe bağlı sigorta, Bağ-Kur yerine hem erken emeklilik hem de yüksek aylık emekli maaşı sağlıyor. Yeni düzenleme ile 3,5 yıl (1261 gün) kuralına son verilecek, düşük primle yüksek emekli maaşı alma avantajı sağlanacak.