Yıl sonu gelmesi ile birlikte hizmet sürelerini tamamlayan vatandaşların emeklilik işlemleri için bu senemi yoksa yeni yılda mı emeklilik dilekçesi vermeleri ve hangi yıl daha avantaj sağlıyacağının araştırmasını yapmaya başladılar...

Yıl sonuna kadar başvuruda bulunursanız 2022’nin ocak ve temmuz emekli zamları emekli maaşınızı eklenecek; 2023’te başvurursanız sadece yeni senenin ocak ayındaki zam tutarı aylığınıza eklenecek.

2022’de emekliliğinizi talep ederseniz 2021'deki güncelleme katsayısı ve büyüme rakamı dikkate alınacak; 2023’e ertelerseniz 2022'deki güncelleme katsayısı, büyüme oranına göre emekli maaşınız hesaplanacak. Şunu da belirteyim, enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde emeklilik dilekçesinin verilmesi daha avantajlı. Tabii burada büyüme hızının yüksek olması da emekli maaşını olumlu etkileyen faktör.

Şimdi diyeceksiniz ki, ‘yani emekli olalım mı, erteleyelim mi?’. Yukarıda anlattıklarım hesaba katıldığında bu yılın sonuna kadar emeklilik dilekçesi vermek daha avantajlı görünüyor."