Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber'de emeklilileri sevindirecek birtakım açıklamalarda bulundu. Emekliler için maaş düzenlemesi gelecek mi? sorusuna yanıt arayan emeklileri sevindirecek haberin detaylarına geçelim...

BIST'te 3 hisseye açığa satış ve kredili işlem tedbiri! BIST'te 3 hisseye açığa satış ve kredili işlem tedbiri!

para4-2

Vedat Bilgin, maaşların alım gücü açısından son durumunu değerlendirerek "Ne kadar reel kayba uğramıştır asgari ücretliler onu hesap ederek Temmuzda yeniden düzenleyeceğiz. Kamu çalışanlarına yılbaşında enflasyon farkı ve yaklaşık yüzde 14 bir refah payı verdik. Şimdi Temmuzda yeniden onu düzenleyeceğiz. Bu aynı zamanda emeklileri de kapsayan bir şey." diye konuştu.

hane-basina-2500-tl-yardim-parasi-odemeleri-basladi-aileden-sadece-1-kisi-basvursa-yeter-pttden-odemenizi-alabilirsiniz-TNi3 (1)

EMEKLİ MAAŞI DÜZENLEMESİ YOLDA 

Bakan Bilgin, "Önümüzdeki günlerde yapacağımız düzenleme ile de 7 bin 500 TL'nin üzerinde aylık alan maaş alan aylıkları o düzeyde olan emeklilerin de tatmin edeceği bir düzenleme gerçekleştireceğiz." diyerek emekli maaşlarında düzenleme olacağının müjdesini verdi.

maaszampara-1475917_2

KAMU İŞÇİLERİNE YAPILACAK OLAN ZAMDA SON DURUM NE?

Vedat Bilgin "Devlet olarak işçi ve işveren sendikalarının taleplerini birlikte müzakere ederek en uygun çözümü bulacağız. İşçilerimizin mutlu olacakları düzeyde gerçekleşeceğini şimdi söyleyebilirim. Önümüzdeki hafta müzakarereler neticelenir diye ümit ediyorum." diye konuştu.