2023 yılına girmemizin ardından önce TÜİK Aralık ayı enflasyon oranını yüzde 1.18 olarak açıklamış ardından refah payı ile beraber zam oranı önce yüzde 25 sonra yüzde 30 olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. 


Emekli ve memurlar için arada kalan maaş farkı ne zaman ödenecek?
Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklamasında,
''Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği %30 zam Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Kamu görevlilerimizin refah düzeyini artırmaya yönelik ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatması için ekibimiz özveriyle çalışarak sistemlerimizi güncellediler. Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, yüzde 13.52 oranında ilave zam ve 1 Ocak- 14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız.'' denildi.


AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, 
Geçen hafta geçirebilseydik pazar günü yansımış olacaktı. Cuma günü yasalaşsaydı pazar günü herkesin hesaplarına geçme imkanı olacaktı. 15'inde yetişme imkanı sanıyorum yok gibi çünkü sisteme girmeleri bayağı bir zaman alabilir. Pazar günü olmaz da çarşamba-perşembe günü veya gelecek hafta cuma günü bu gerçekleşmiş olur" dedi.